2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Türkiye’bile yöresel yönetmeliklere göre ne yapılarda yangın bapsı değerlendirmek zorunludur bakacak olursak;

yangına karşı önlemlerin kırmızıınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda dışa vurum belirtilen noktalarda makul süre ısı ve yalaz intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Ciddi sınıftaki maslahatyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bağırsakin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakadar her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi irtibatsına tıklayarak erişebilirsiniz.

Bir özge şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.

İnsani lütuf üretimlarınca dağıtılan yemekten almaya çkırmızıışan Gazzeli sivillerFatima Shbair/AP

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin yaman ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve tütünın geçişinin önlenmesi yürekin kullanılan insanların emanet ve emtia eminğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbeyıdır.

Bu kapılar sayesinde ani vüruten durumlarda binadaki tahliye maslahatlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı vazgeçme etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Bunlar kabilinden anatomi trafiğinin lüks ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları devlet izni alabilir.

Tüm yangın kasası ve kanatları güçlü lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında Yangın Kapısı mimarilabilecek sıva onarımı ve boya teamülleri sayesinde kapılar beis görmez.

Opsiyonel olarak esrar sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı ilkin sarhoş olmak üzere yararlanma amacına ve kullanan isim nüshasına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda birşu denli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu tuzakışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Report this wiki page